A.R.E.S Analysis

Irán
Intelligence summary

Publikujte u nás

Prihláste sa






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Naši partneri

Odporúčanie priateľom

Ak sa Vám páčila naša webstránka - pošlite odkaz o nej priateľom!

Počet návštev

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes958
mod_vvisit_counterVčera912
mod_vvisit_counterTento týždeň1870
mod_vvisit_counterTento mesiac13756

Syndicate

SiteMap

Google Sitemap Generator

Srí Lanka: V bojoch zahynulo už 55 ľudí
Napísal: Marianna KYSELOVÁ   
Pondelok, 28.januára 2008 - 11:40 hod.
(BBC) - Podľa armády Srí Lanky si boje medzi vládnymi vojakmi a hnutím Tamilských Tigrov na severe krajiny počas víkendu vyžiadalo 55 obetí. Medzi obeťami je 13 príslušníkov hnutia a dvaja vojaci. Napriek zjavnej eskalácii konfliktu, vláda Srí Lanky naďalej ubezpečuje, že vojnu s rebelmi dokáže vyhrať.
Celý článok...
 
Pakistan otestoval balistickú raketu
Napísal: Jakub HORVÁTH   
Piatok, 25.januára 2008 - 21:56 hod.

(Project Ares) Pakistanské veliteľstvo strategických síl dnes skúšobne vypustilo balistickú raketu Shaheen 1 (Hatf 4). Test sa odohral na neznámom mieste v Pakistane. Raketa Shaheen 1 má dolet 700 kilometrov a je schopná niest nukleárnu hlavicu. Raketový arzenál je hlavnou nátlakovou zbraňou Pakistanu v dlhodobom  spore s Indiou o pohraničné oblasti.

Celý článok...
 
Komentár: Nezávislosť Kosova - Pandorina skrinka?
Napísal: Marianna KYSELOVÁ   
Pondelok, 21.januára 2008 - 13:46 hod.

Od konca vojny v Juhoslávii v roku 1999 je provincia Kosovo pod správou zvláštnej misie OSN (podľa rezolúcie Rady bezpečnosti OSN 1244). Formálne zostáva súčasťou Srbska. Miestne albánske obyvateľstvo však stále hlasnejšie požaduje úplnú nezávislosť. Želá si to viac ako 90 percent obyvateľstva.

Celý článok...
 
Politických väzňov na Kube ubúda, porušovanie ľudských práv pokračuje
Napísal: Lukáš MORAVČÍK   
Štvrtok, 17.januára 2008 - 23:48 hod.

(CarNet) Počet Kubáncov uväznených kvôli politickým dôvodom sa v roku 2007 znížil, ale kubánska vláda naďalej pokračuje v potláčaní základných ľudských práv a zatýkaní ľudí bez dostatočných dôvodov .


Podľa Kubánskej komisie pre ľudské práva a národné zmierenie bolo na konci roka 2007 uväznených z politických dôvodov 234 ľudí, čo je o 49 menej ako minulý rok. Odkedy Fidel Castro kvôli chorobe odovzdal v júli 2006 moc svojmu bratovi Raulovi nezaznamenala Komisia žiadne zlepšenie postoje kubánskej vlády k otázke ľudských práv.

Celý článok...
 
Letectvo podniklo útok na základňu Tamilských tigrov
Napísal: Marianna KYSELOVÁ   
Štvrtok, 17.januára 2008 - 09:31 hod.
(BBC) - Podľa vládnych vojsk Srí Lanky liedadlá zaútočili na základňu Tamilských tigrov blízko severného mesta Kilinochchi. V tom čase mali vodcovia skupiny na základni stretnutie. Naopak spravodajská agentúra Tamilských tigrov TamilNet tvrdí, že bomby zasiahli obytnú štvrť, zabili sedem ľudí a zničili deväť obytných domov.

Amnesty International vyjadrila hlboké znepokojenie nad situáciou na Srí Lanke, ktorá sa rapídne zhoršuje po bombovom útoku na autobus pravidelnej linky.

Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 21 22 23 24 25 26 27 28 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 199 - 207 z 250