A.R.E.S Analysis

Irán
Intelligence summary

Publikujte u nás

Prihláste sa






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Naši partneri

Odporúčanie priateľom

Ak sa Vám páčila naša webstránka - pošlite odkaz o nej priateľom!

Počet návštev

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes719
mod_vvisit_counterVčera895
mod_vvisit_counterTento týždeň5489
mod_vvisit_counterTento mesiac18789

Syndicate

SiteMap

Google Sitemap Generator

Spravodajstvo - Južná Ázia

menu_southAsia



India: Polícia vs. Maoisti
Napísal: Marianna KYSELOVÁ   
Pondelok, 18.februára 2008 - 09:53 hod.

(BBC) - Ťažké boje medzi políciou Indie a hnutím Maoistov, ktorého členovia sa skrývajú v lesoch štátu Orissa, pokračujú. Boje vypukli pred dvoma dňami, keď počas útoku 500 Maoistov na policajnú základňu vo východnom štáte Nayagarh zahynuli dvaja policajti.

Celý článok...
 
Srí Lanka: V bojoch zahynulo už 55 ľudí
Napísal: Marianna KYSELOVÁ   
Pondelok, 28.januára 2008 - 11:40 hod.
(BBC) - Podľa armády Srí Lanky si boje medzi vládnymi vojakmi a hnutím Tamilských Tigrov na severe krajiny počas víkendu vyžiadalo 55 obetí. Medzi obeťami je 13 príslušníkov hnutia a dvaja vojaci. Napriek zjavnej eskalácii konfliktu, vláda Srí Lanky naďalej ubezpečuje, že vojnu s rebelmi dokáže vyhrať.
Celý článok...
 
Pakistan otestoval balistickú raketu
Napísal: Jakub HORVÁTH   
Piatok, 25.januára 2008 - 21:56 hod.

(Project Ares) Pakistanské veliteľstvo strategických síl dnes skúšobne vypustilo balistickú raketu Shaheen 1 (Hatf 4). Test sa odohral na neznámom mieste v Pakistane. Raketa Shaheen 1 má dolet 700 kilometrov a je schopná niest nukleárnu hlavicu. Raketový arzenál je hlavnou nátlakovou zbraňou Pakistanu v dlhodobom  spore s Indiou o pohraničné oblasti.

Celý článok...
 
Letectvo podniklo útok na základňu Tamilských tigrov
Napísal: Marianna KYSELOVÁ   
Štvrtok, 17.januára 2008 - 09:31 hod.
(BBC) - Podľa vládnych vojsk Srí Lanky liedadlá zaútočili na základňu Tamilských tigrov blízko severného mesta Kilinochchi. V tom čase mali vodcovia skupiny na základni stretnutie. Naopak spravodajská agentúra Tamilských tigrov TamilNet tvrdí, že bomby zasiahli obytnú štvrť, zabili sedem ľudí a zničili deväť obytných domov.

Amnesty International vyjadrila hlboké znepokojenie nad situáciou na Srí Lanke, ktorá sa rapídne zhoršuje po bombovom útoku na autobus pravidelnej linky.

Celý článok...
 
Pakistanský prezident P. Mušaráf vyzval na zachovanie pokoja.
Napísal: Marianna KYSELOVÁ   
Štvrtok, 27.decembra 2007 - 16:58 hod.

(Project Ares) Pakistanský prezident P.Mušaráf vyzval bezprostredne po úspešnom atentáte na opozičnú političku Benazir Bhuttovú, aby obyvateľstvo zachovalo kľud. Prezident zároveň zvolal mimoriadne zasadanie vlády a bezpečnostných zložiek, ktoré trvalo niekoľko hodín.

Bombový útok na auto, v ktorom sa B.Bhuttová viezla sa uskutočnil v meste Rawalpindi. Útočníkom bol samovražebný atentátnik na motorke, aj keď niektoré zdroje uvádzajú že Bhuttová zomrela na následky strelného poranenia. Nedá sa vylúčiť že útok na Bhuttovú bol urobený s cieľom oslabiť pozíciu P. Mušaráfa pred parlamnetnými voľbami, ktroé sa majú konať v mesiaci január.

Celý článok...