A.R.E.S Analysis

Irán
Intelligence summary

Publikujte u nás

Prihláste sa






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Naši partneri

Odporúčanie priateľom

Ak sa Vám páčila naša webstránka - pošlite odkaz o nej priateľom!

Počet návštev

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes606
mod_vvisit_counterVčera895
mod_vvisit_counterTento týždeň4481
mod_vvisit_counterTento mesiac17781

Syndicate

SiteMap

Google Sitemap Generator

Nedostatok potravín na Haiti môže trvať ešte mesiace
Napísal: Lukáš MORAVČÍK   
Streda, 23.apríla 2008 - 17:08 hod.
(WVI) Nedostatok potravín na Haiti, ktorý vyvolal rozsiahle nepokoje, môže podľa správy nezávislej humanitárnej organizácie World Vision International pretrvávať ešte mesiace, pretože lokálnym pestovateľom chýbajú nástroje a sadenice potrebné na vypestovanie júnovej úrody.
Na Haiti, ktoré je jedným z najchudobnejších amerických štátov, prepukol na prelome marca a apríla hladomor, spôsobený rýchlym rastom cien potravín, ktoré sa takto stali nedostupné pre väčšinu obyvateľstva. Okrem celosvetového rastu cien potravín situáciu na Haiti zhoršuje aj vysoká nezamestnanosť a nedostatok potravín z miestnych zdrojov, ktorý je spôsobený nepriaznivým počasím na konci minulého roku.

Nedostatok potravín vyvolal masívne nepokoje, predovšetkým v hlavnom meste Haiti Port-au-Prince, počas ktorých zahynulo 5 ľudí. Nepokoje viedli 12. apríla  k odvolaniu premiéra Jacqquesa Edouarda Alexisa, kvôli jeho neschopnosti zabezpečiť dostatok potravín pre obyvateľov.  Na Haiti v súčasnosti smeruje pomoc medzinárodným humanitárnych organizácií, ktoré majú podľa vyjadrenia jednej z týchto organizácií – World Vision International – zabrániť vyššej úmrtnosti detí, bezpráviu a politickej nestabilite.

Súvisiace správy