A.R.E.S Analysis

Irán
Intelligence summary

Publikujte u nás

Prihláste sa






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Naši partneri

Odporúčanie priateľom

Ak sa Vám páčila naša webstránka - pošlite odkaz o nej priateľom!

Počet návštev

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes807
mod_vvisit_counterVčera895
mod_vvisit_counterTento týždeň5577
mod_vvisit_counterTento mesiac18877

Syndicate

SiteMap

Google Sitemap Generator

Problém integrácie Magrebu
Napísal: Andrej VAŠČÍK   
Utorok, 06.mája 2008 - 01:00 hod.
Obsah článku
Problém integrácie Magrebu
Marocko-alžírska rivalita
Postoje ostatných regionálnych aktérov
Úloha medzinárodného spoločenstva
Záver
Image






Úvod


Ubehlo už 50. rokov od doby, kedy sa v roku 1958 stretli predstavitelia magrebských nacionalistických strán v marockom Tangeri. Spoločne sa vtedy dohodli na vybudovaní zjednoteného Magrebu.
 
Do dnešnej doby integrácia magrebských krajín ostáva veľkou výzvou. Otázka zjednotenia Magrebu nadobúda ešte väčší význam tým, že užšia spolupráca je nevyhnutná v boji proti stále pretrvávajúcemu islamistickému terorizmu v severnej Afrike, pašeráctvu drog a zbraní. Preto je v záujme, ako štátov regiónu, tak aj medzinárodného spoločenstva, najmä krajín európskeho Stredomoria, pomôcť pri zbližovaní národov Magrebu.
 
Cieľom tejto práce je poukázať, aké sú najväčšie prekážky integrácie Magrebu a ako úspešne sa snažia tieto problémy riešiť magrebské krajiny ako aj medzinárodné spoločenstvo, a na druhej strane poukázať, čo doteraz pokročila integrácia magrebských štátov. Na záver vychádzajúc z uvedených poznatkov by som chcel naznačiť kroky, akými by sa mala uberať integrácia Magrebu v budúcnosti, ak má uspieť.



 
< Predchádzajúca