A.R.E.S Analysis

Irán
Intelligence summary

Publikujte u nás

Prihláste sa






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Naši partneri

Odporúčanie priateľom

Ak sa Vám páčila naša webstránka - pošlite odkaz o nej priateľom!

Počet návštev

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes179
mod_vvisit_counterVčera1045
mod_vvisit_counterTento týždeň179
mod_vvisit_counterTento mesiac28213

Syndicate

SiteMap

Google Sitemap Generator

Fidel Castro sa pripravuje na odchod do dôchodku
Napísal: Lukáš MORAVČÍK   
Utorok, 18.decembra 2007 - 21:57 hod.
(CarNet, BBC) Chorľavý kubánsky vodca Fidel Castro sa včera v pravidelnom písomnom vyjadrení v televízií vyjadril, že sa nebude nasilu držať úradu alebo zabraňovať nástupu novej generácie lídrov.

„Mojou základnou povinnosťou nie je držať sa úradu, ani brániť nástupu omnoho mladších ľudí, ale odovzdávať skúsenosti a myšlienky, ktorých hodnota vyplýva z mimoriadnej doby, v ktorej som žil“, vyjadril sa v liste Castro, ktorý pred 16 mesiacmi „dočasne“ odstúpil z prezidentského postu po prekonaní vážnych zdravotných problémov.  Otázky ohľadne Castrovej politickej budúcnosti vyvstali po tom, ako bol začiatkom mesiaca nominovaný do januárových volieb do Národného zhromaždenia, v ktorých by musel byť pre ďalší výkon prezidentskej funkcie opätovne zvolený.

Kubánski predstavitelia sa vyjadrili, že Fidel Castro pokračuje vo vykonávaní svojich povinností, zatiaľ čo sa zotavuje z prekonanej choroby, ale zatiaľ ešte nebolo oficiálne potvrdené či, alebo kedy sa vráti na post prezidenta,  ktorý od 31. júla 2006 dočasne vykonáva jeho mladší brat Raul.


Podľa niektorých analytikov môže tento list znamenať prípravu Fidela Castra na odchod do „politického dôchodku“. Podľa jeho vyjadrení o nástupe mladších lídrov však usudzujú, že Fidel Castro naznačil, že to nemusí byť jeho brat Raul, kto bude jeho nástupcom.

Súvisiace správy

 
< Predchádzajúca