A.R.E.S Analysis

Irán
Intelligence summary

Publikujte u nás

Prihláste sa






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Naši partneri

Odporúčanie priateľom

Ak sa Vám páčila naša webstránka - pošlite odkaz o nej priateľom!

Počet návštev

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes678
mod_vvisit_counterVčera1214
mod_vvisit_counterTento týždeň2794
mod_vvisit_counterTento mesiac23393

Syndicate

SiteMap

Google Sitemap Generator

Kuba podpíše dohovory o ľudských právach do konca marca
Napísal: Lukáš MORAVČÍK   
Štvrtok, 14.februára 2008 - 11:07 hod.
(AFP, CarNet) Na vzájomnom stretnutí kubánskej delegácie a španielskych predstaviteľov v Madride, ktoré prebieha od začiatku tohto týždňa sa kubánski predstavitelia vyjadrili, že do konca marca podpíšu dohovory o ľudských právach: Medzinárodný dohovor o občianskych a politických právach a Medzinárodný dohovor o hospodárskych, kultúrnych a sociálnych právach.
 
Tieto vyhlásenia kubánskych predstaviteľov nadväzujú na decembrové rozhodnutie kubánskej vlády podpísať v neurčenom čase obidva dohovory. Prijatie týchto dohovorov na Kube predstavuje určitý pokrok v otázke zlepšovania vzťahu režimu k dodržiavaniu ľudských práv, pretože signatárske štáty týchto dohovorov sa zaväzujú garantovať svojim občanom určité občianske práva. Stretnutie predstaviteľov Kuby a Španielska, na ktorom sa rokovalo o politických otázkach (vrátane otázky ľudských práv) a na ktorom padli tieto vyhlásenia, nadväzuje na podobné stretnutie z mája minulého roka v Havane. Španielsko a Kuba sa na týchto politických konzultáciách dohodli počas návštevy španielskeho ministra zahraničných vecí Miguela Angela Moratinesa na Kube v apríli minulého roka.

Súvisiace správy

 
< Predchádzajúca