A.R.E.S Analysis

Irán
Intelligence summary

Publikujte u nás

Prihláste sa






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Naši partneri

Odporúčanie priateľom

Ak sa Vám páčila naša webstránka - pošlite odkaz o nej priateľom!

Počet návštev

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes411
mod_vvisit_counterVčera1187
mod_vvisit_counterTento týždeň5338
mod_vvisit_counterTento mesiac3316

Syndicate

SiteMap

Google Sitemap Generator

Fidel Castro sa vzdal postu kubánskeho prezidenta
Napísal: Lukáš MORAVČÍK   
Streda, 20.februára 2008 - 09:05 hod.
(CarNet) Kubánsky vodca Fidel Casto včera v písomnom vyjadrení oznámil, že sa už nevráti na post prezidenta krajiny a že sa o tento post nebude uchádzať ani v budúcnosti. Týmto vyhlásením kubánsky líder po 49 rokoch na čele Kuby odchádza do politického dôchodku.

Castro, ktorý sa po zdravotných ťažkostiach neukázal na verejnosti takmer 19 mesiacov, sa v správe adresovanej kubánskemu ľudu vyjadril, že sa na zasadaní Národného zhromaždenia 24. februára, ktoré malo rozhodnúť o kubánskej hlave štátu, nebude uchádzať o post prezidenta, ktorý doteraz zastával.

„Mojim drahým krajanom, od ktorých sa mi v predošlých dňoch dostalo nesmiernej pocty, keď som bol zvolený za člena parlamentu... Oznamujem vám, že sa nebudem usilovať a ani neprijmem - opakujem, nebudem sa usilovať a ani neprijmem posty predsedu Štátnej rady a vrchného veliteľa ozbrojených síl.“

Očakáva sa, že Národné zhromaždenia na svojom zasadaní nominuje na post prezidenta Fidelovho brata Raula Castra ktorý túto funkciu dočasne zastával od 31. júla 2006, kedy kvôli pretrvávajúcim zdravotným ťažkostiam nemohol Fidel Castro ďalej vykonávať funkcie hlavy štátu.


Súvisiace správy

 
< Predchádzajúca