A.R.E.S Analysis

Irán
Intelligence summary

Publikujte u nás

Prihláste sa






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Naši partneri

Odporúčanie priateľom

Ak sa Vám páčila naša webstránka - pošlite odkaz o nej priateľom!

Počet návštev

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes301
mod_vvisit_counterVčera895
mod_vvisit_counterTento týždeň5071
mod_vvisit_counterTento mesiac18371

Syndicate

SiteMap

Google Sitemap Generator

Armáda KĽDR – posledná opora komunistického režimu.
Napísal: Jakub HORVÁTH   
Streda, 20.februára 2008 - 21:32 hod.
Obsah článku
Armáda KĽDR – posledná opora komunistického režimu.
Konvenčná armáda
Pechota
Obrnené jednotky
Delostrelectvo
Vzdušné sily
Protivzdušná obrana
Námorné sily
Raketový program
Chemické zbrane
Ofenzívne a defenzívne plánovanie
Budúcnosť

Pravopisná poznámka : Pri preberaní geografických názvou z kórejčiny sa autor držal slovenského názvoslovia  (Pchjongjang, Soul), alebo medzinárodne zaužívaného spôsobu písania názvou (Wonsan, Pipagot). Kde je to nutné, pre lepšiu orientáciu uvádza aj alternatívny názov.

 




V súvislosti s Kórejskou ľudovodemokratickou republikou sa na začiatku 21. storočia najčastejšie objavuje otázka jej jadrového programu. Tento program, ktorý udržiava svetové spoločenstvo a najmä štáty východnej Ázie v sústavnom napätí, nie je jedinou hrozbou. KĽDR totiž disponuje prostriedkami vojenského charakteru, ktoré môžu za istých okolností spôsobiť väčšie škody ako jej jadrové zbrane.

Už prvé odborné úvahy o pokusnom jadrovom výbuchu, ktorý KĽDR prednedávnom uskutočnila, sa zhodovali v tom, že krajina pravdepodobne nemá možnosti vyrábať silné jadrové zbrane vo väčších množstvách. Dá sa preto predpokladať, že KĽDR pri zabezpečovaní prežitia svojho režimu upriami svoj zrak aj iným smerom. V tejto práci sa podrobnejšie pozrieme na ďalšie nástroje, ktorými si KĽDR môže zabezpečiť svoju bezpečnosť. Venovať sa budeme konvenčnej armáde KĽDR, jej raketovému arzenálu, chemickým zbraniam a celkovej koncepcii obrany za použitia týchto prostriedkov v kombinácií so zbraňami jadrovými aj bez nich. 

Súvisiace články


 
< Predchádzajúca