A.R.E.S Analysis

Irán
Intelligence summary

Publikujte u nás

Prihláste sa






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Naši partneri

Odporúčanie priateľom

Ak sa Vám páčila naša webstránka - pošlite odkaz o nej priateľom!

Počet návštev

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes197
mod_vvisit_counterVčera895
mod_vvisit_counterTento týždeň4072
mod_vvisit_counterTento mesiac17372

Syndicate

SiteMap

Google Sitemap Generator

Interview
 
Vážení čitatelia,
 
vitajte v novej sekcii „Interview“.
 

Našim cieľom je realizovať rozhovory s čo možno najširším spektrom ľudí: akademikmi, profesionálnymi analytikmi, žurnalistami, politikmi , ale aj študentmi či ľudmi s osobnými životnými skúsenosťami z krízových oblastí. Cieľom tejto sekcie je „poľudštiť“ Project ARES –aby sme nepracovali len čisto s teoretickým materiálom ale aj prezentovali názory a pohľady ľudí, ktorí nám majú čo povedať. Tým sa chceme stať „reálnejšími“ a v konečnom dôsledku aj rozprúdiť diskusiu o hlavných trendoch a udalostiach v oblasti medzinárodných vzťahov a bezpečnosti.



Břetislav Olšer: Vedle synagog a kostelů je na území židovského státu na čtyři stovky mešit
Napísal: Andrej VAŠČÍK   
Pondelok, 22.októbra 2012 - 14:23 hod.

 

Vážení čitatelia, JUDr. Marek Čejka, PhD. v minulosti poskytol pre Project ARES svoje interview so židovským rabínom zo Západného brehu. Miestny rabín poskytol v interview svoj názor na vývoj izraelsko – palestínskych vzťahov. Tentokrát zverejňujeme interview s človekom, ktorý poskytol pohľad Európana na vývoj súčasných izraelsko – palestínskych vzťahov. Na otázky v tomto interview odpovedal Břetislav Olšer. Poskytol svoj názor na otázky týkajúce sa izraelsko – palestínskych vzťahov, ako aj o väzbách medzi Izraelom, Slovenskom a Českom v minulosti i súčasnosti. Zároveň poskytol aj vlastné dojmy počas svojej cesty do Palestíny. Pán Olšer navštívil v minulosti ako novinár mnohé štáty sveta i krízové regióny, napríklad Izrael či Balkán. Je autorom viacerých kníh, v ktorých uverejnil aj fotografie z vlastných ciest. Napísal desiatky publicistických scenárov pre televíziu i rozhlas. O Izraeli napísal tri romány a tri knihy literatúry faktu.

Celý článok...
 
Rozhovor s rabínom židovských osadníkov
Napísal: Marek ČEJKA   
Štvrtok, 12.apríla 2012 - 17:52 hod.

 

Vážení čitatelia, Project ARES Vám tentokrát prináša interview, ktoré nášmu portálu poskytol JUDr. Marek Čejka, PhD. Pán Čejka je absolventom doktorandského štúdia na Katedře mezinárodních vztahů evropských studií, FSS MU Brno. V rokoch 2001 – 2002 tiež absolvoval výskumnú stáž na Hebrejskej univerzite v Jeruzaleme. Od roku 2009 pôsobí pán Čejka ako výskumný pracovník na Ústave mezinárodních vztahů, Praha. Medzi oblasti jeho záujmu patrí región Blízkeho východu a Maghrebu. V rozhovore, ktorý Projectu ARES poskytol pán Čejka, sa autor zhováral s rabínom Jairom Dreyfusom zo židovskej osady Efrata na Západnom brehu o vývoji izraelsko – palestínskych vzťahov. Interview bolo pôvodne uverejnené v máji 2011 na autorovej stránke Blízkovýchodní stránky Marka Čejky.

Celý článok...
 
Tomáš Raděj: Chaos a nestabilitu budeme pozorovat ještě léta!
Napísal: Andrej VAŠČÍK   
Piatok, 13.januára 2012 - 17:15 hod.

 

V decembri 2011 sa stiahli posledné americké jednotky z irackého územia. V tejto súvislosti pre Project ARES poskytol rozhovor Mgr. Tomáš Raděj, PhD. Pán Raděj dlhší čas strávil v štátoch Blízkeho východu a pôsobil v roku 2007 ako český konzul v Iraku. Prednáša na Masarykovej univerzite a vojenským plukom v Českej i Sloveskej republike. Neskôr napísal aj knihu s názvom "Irácké povstání v letech 2003-2009. Strategie, taktika a ideologie islámských radikálních a nacionalistických uskupení". Pán Raděj v interview odpovedal najmä na otázky týkajúcich sa budúceho vývoja bezpečnostnej situácie v Iraku. Rozhovor s ním zrealizoval člen Projectu ARES Mgr. Andrej Vaščík, ktorý pôsobí ako interný doktorand na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov v Banskej Bystrici.

Celý článok...
 
Moskva vykonáva na Bielorusko čoraz väčší nátlak
Napísal: Andrej VAŠČÍK   
Pondelok, 05.decembra 2011 - 15:26 hod.

 

Project ARES Vám tentokrát prináša interview, ktoré poskytol Horia-Victor Lefter. Pán Lefter je absolventom politických vied na Université Montesquieu v Bordeaux vo Francúzsku. Pán Lefter sa špecializuje na výskum politickej situácie vo východnej Európe a pôsobí ako novinár. V decembri 2010 bol pán Lefter v Bielorusku, kde uskutočnil interviá s viacerými príslušníkmi miestnej opozície voči Lukašenkovmu režimu. Poskytol nám svoj názor na súčasnú vnútornú situáciu i zahraničné vzťahy Bieloruska. Interview zverejňujeme vo francúzštine a najdôležitejšie časti poskytujeme pre čitateľov preložené aj v slovenskom jazyku.

 

Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 5 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 1 - 4 z 18